LOADING

Type to search

Tre kvinnor, tre städer, samma kamp

Farzaneh Rezai, parlamentskandidat i Kabul, Afghanistan berättar om diskriminering på arbetsplatser. Alina Akbari i Teheran menar att vissa saker inte är möjligt att göra för kvinnor i landet. Nahid i Kalmar skilde sig från sin man trotts att omgivningen dömde henne.

Bortgift som fjortonåring

Nasrin är en offer för tvångsgiftemål. Hon blev bortgift när hon var bara 14 år gammal i utbyte mot pengar.

Musiken som bryter tystnaden i Kabul

Bland explosioner och självmordsbombare i den afghanska huvudstaden strävar umgdomar efter att göra musik levande. Dolda från de skarpa ögonen, från traditionella familjer och samhället spelar de gitarr och bryter tystnaden i hoppet om att återvända till livet.

Den omöjliga lagen

För Ali Asghar Mohammadi har gymnasielagen inneburit både hopp och ovisshet. Han vill plugga i Sverige och bli civilingenjör men lagen tvingar honom att välja mellan utbildning eller trygghet.​

Folket vars blod färgat landet rött

Den etniska rensningen av minoritetsgruppen hazara i Afghanistan har lett till många blodiga attacker under historien. Oskyldiga människor och civila har drabbats och betalat priset för grupptillhörigheten med sina liv. Diskrimineringen fortsätter än idag även om den har tagit en annan form.

Märkt av kläder

Starka effekter får människor av sin omgivning. Det kan vara familjer, vänner men också saker. Saker såsom Märke. Ja, märket, anledningen till en del av dagens mobbning och utanförskap i samhället.

Svartjobb som enda alternativ

Personen du söker kan inte nås för tillfället. Jag stänger av mobilen och lämnar den i min jackficka för jag är säker på att min rumskamrat inte kommer att svara även om jag ringer honom 100 gånger till.

Han slängdes till marken av ASAp Rocky

I den första intervju som har gjorts med 19-åringen som anklagat ASAP Rocky för misshandel, berättar han att han har smutskastats och förföljts av rapparens fans och av journalister. Det har enligt honom varit så illa att han under en period har lämnat landet. ​

Först tar vi över Sverige sen Europa

Fotbollslaget Ariana FC har haft en spikrak kurva uppåt. Sedan klubben startades 2016 har de vunnit reserv-divisionen, division 7 och division 6. Nu leder de division 5 med tolv vinster och bara en förlust.