LOADING

Type to search

Nyheter

Folkmusikern Wali Heidar uppträder på Payk Filmfestival

Wali Heidar är född i en musikerfamilj i Jalalabad, Afghanistan. Hans spelar flera olika instrument men Rubab är hanshuvudinstrumentet. 

–Från den dagen jag blev ett med min Rubab har jag velat sprida musiken i mitt land och runt om i världen. Förutsättningarna för att utöva musik är både svårt och farligt i Afghanistan vilket gjorde att jag fick kämpa hårt för att kunna leva min dröm. Jag harmed envishet och passion tagit mig från land till land och lyckats sprida min musik och kultur i många länder och till många personer, säger han. 

Han har spelat Rubab för allt från Norges kung, till ungdomar med egna musikdrömmar.

–Min resa genom världens många länder gör att jag byggt min egen musik med en fusion av både öst och väst.

När han nästa onsdag spelar på Payk Filmfestival kommer han att främst spela Afghansk folkmusik.

 – Rubab betyder “själens mat” och det är just vad musiken betyder för mig, Wali Heidar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *