LOADING

Type to search

Hem Nyheter

Afghanska ambassaden stänger

Share

Afghanska ambassaden kommer att stängas i slutet av September.

Efter talibanernas maktövertagande så har många myndigheter tvingas stänga. Afghanska ambassaden är en av de kontoren som just nu planeras att stänga.

-Hittills så har vi gjort vårt bästa så att alla afghaner som bor i Sverige och Finland ska få hjälp med sina ärende. Men nu är vi tvungna och stänga på grund av att vi inte kan betala hyran, säger Abbas Noyan Afghanistans, ambassadör i Stockholm.

Ambassadens verksamhet länge kritiserats för att inte tillgodose afghanska medborgares intressen. Nu när ambassaden ska stängas så är många oroliga över att inte få sin tazkira (id kort) eller sitt pass.

-Vi jobbar direkt med Kabul, ni ser vad som händer i landet. Nästan alla myndigheter har stängt och därför kan vi inte göra något åt id-korten. Av samma anledning så trycker ambassaden i Tyskland inte pass längre. Därför skriver vi på ett papper att ambassaden inte kan utfärda pass så att folk ska kunna ansöka om pass hos svenska myndigheter, säger ambassadören.

Detta innebär att man ska ansöka om resedokument och främlingspass.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *