LOADING

Type to search

Hem Nyheter

Salsal poesifestival

Share

På onsdagskvällen presenterades den fjärde Salsal poesifestival. Festivalen ägde rum den 11 september i Uppsala universitets amfiteater. Under festivalen såSalsal poeter från Afghanistan, Iran och Sverige sina poesi. 

Ceremonin började med ett tal av Ali Rezai som är ordförande för Salsal Föreningen. Medan han välkomnade gästerna så berättade han om  föreningen Salsal och dess aktiviteter. Zia Qasemi och Sharif Saeedi som är framstående diktare i Afghanistan läste upp dikter som de skrivit . Även poeter som Magnus Dahlerus, Naser Namdar och Mitra Aasi läste upp sina dikter för publiken. 

-Dessa programmen är viktig för alla persisktalande och anses vara ett hjälp för tillväxt av poesi och Farsi litteratur, säger Ali Reza Ahmadi som är en av deltagarna. 

Slutligen uppträdde den afghanska sångaren, Hamid Sakhizada vilket fick beröm av publiken. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *