LOADING

Type to search

Hem Nyheter

Talibanerna inför könssegregering på universitet

Share

Talibanregeringen tillkänna ger att kvinnor och män bör separeras på universitet. En nytt klädsel (Hijab) kommer att införas. Talibans utbildningsminister Abdulbaqi Haqqani menar att talibanerna inte kommer låta kvinnor och män undervisas i samma sal. Han menar även att undervisningsämnen på universitet kommer kontrolleras och eventuellt kan vissa ämnen tas bort.

Det stor skillnad på hur universitet såg ut för ungefär en månad sen. Innan talibanerna kom så satt kvinnor och män i samma sal/klassrum och kvinnorna behövde inte bära speciella kläder.

-Vi är inte oroliga över att avsluta våra klasser med blandade kön, folk är muslimer och kommer acceptera det, säger Haqqani till BBC.

Vissa tycker att de nya förordningarna kan beröva kvinnor mäjligheten att delta i skolor och universitet, på grund av att det inte finns tillräckligt med resurser. 

Men Haqqani betonar att om det finns tillräckligt många med kvinnliga lärare. Vidare menar han att om det  eventuellt  brister på kvinliga lärare så har talibanerna resurser som kan  ersätta. Allt menar de beror på hur studenterna beter sig. Manliga lärare kan komma att undervisa tjejer fast det ska vara bakom gardiner eller med hjälp av teknik. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up