LOADING

Type to search

Hem Nyheter

Ahmad Masoud uppmanar till nationellt uppror

Share

Ahmad Masoud, ledaren av motståndsrörelsen i Panjsher bad alla afghaner oavsett vart de än befinner sig att stå upp och höja sin röst för Afghanistan och landets värdighet. 

I ett ljudmeddelande uppmanade han till kamp:

“Var du än befinner dig, oavsett om du är inne i landet eller utanför, vädjar vi till dig att stå upp i motstånd för vårt lands värdighet, integritet och frihet!  

Oavsett vilka medel som står till ditt förfogande, stå upp mot den förlamande förnedring som utlänningar påför oss idag!  Vi kommer att stå stadigt med er, våra landsmän, oavsett om ni tagit till vapen och befinner sig i varje dal i Hindu Kush, i Panjshir och Andarab, och fortsätter att slåss.  Eller om det är våra modiga systrar i Herat och Kabul som höjde rösten för att försvara rättvisan.  Eller om det är våra landsmän utanför landet som genom protester gav vår kamp en röst.  Vi är med er, vi är skyldiga er  och vi kommer att stå stadigt bredvid er!  Vi ber andra bröder och systrar, var de än är och med vilka medel de än kan, att resa sig och stå emot.  Stå upp, grip ögonblicket och acceptera vår uppmaning till motstånd!  

För dem som vill ta vapen, vi är med er.  För dem som kommer att protestera, vi är med er!  För att rädda vårt fosterland är vi redo att stanna hos dig till sista stund!”.

Runt om i världen har tusentals svarat hans uppmaning. I demonstrationerna mot talibanerna spelar kvinnor en avgörande roll. Det har varit kvinnor som först tagit till gatorna.  Kvinnor i Afghanistan visar på olika sätt att de vill ha frihet och inte kan acceptera stränga regler. De går ut på gator och använder slagord mot talibaner trots att de riskerar sina liv. Nu har fler människor gått ut på gator i flera provinser så som Mazarshatif, Faryab, Daikondi, Ghazni, Kabul för att visa sin stöd till Panjshir och Ahmad Masoud och motståndsrörelsen. 

Protester mot talibanerna har även genomförts runt om i världen. Till exempel i Frankfurt, London, Stockholm, Hamburg, Teheran och Malmö

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *