LOADING

Type to search

Ettan Nyheter

Terrorhot mot Kabuls flygplats

Medans utländska länder fortsätter evakuera sina medborgare från Afghanistan, så bekräftar Tolonews att under de senaste 10 dagarna har omkring 25 människor dödats i Kabul flygplats på grund av trängsel. Lokala vittnen säger att de flesta offren var kvinnor och barn. 

Terrorgruppen IS Khurasan har i ett uttalande hotat att de kommer utföra terrordåd mot folksamlingen vid Hamid Karzai flygplats. Denna grupp ser både USA och Talibanerna som sina fiender. 

Till följd av detta har flera västerländska länder såsom USA, Storbritannien och Australien uppmanat sina medborgare att ta avstånd från Kabuls internationella flygplats på grund av terrorhot och vänta på kommande råd i framtiden. 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *