LOADING

Type to search

Ettan Nyheter Uncategorized

Jimmie Åkesson polisanmäls för hets mot folkgrupp

Åkesson sa i ett Tv-sänt tal från Almedalen  den 6:e juni att anledningen till att svenska pensionärer får mindre pengar är att: “…miljard efter miljard satsas på vuxna afghaner utan asylskäl. /…/ Människor som har fått massor men som i alltför många fall inte har bidragit med någonting, inte tagit minsta steg för att göra Sverige bättre och starkare”.


Detta gjorde att Karin Fridell Anter anmälde partiledaren. I anmälan som gjordes mot Åkesson skrivs att det är olagligt att peka ut en folkgrupp och säga att samhällsproblem som finns är på grund av dem. 

– Det är inte lagligt att utsätta en utpekad grupp för andras missaktning. Om någon tvekar om det olagliga i detta så prova att byta ut ”vuxna afghaner utan asylskäl” mot ”judar” eller ”zigenare”. Hade det kunnat passera, säger  Karin Fridell Anter som gjort anmälan.


 Ingrid Eckerman är grundare till organisationen “Stoppa utvisningarna till Afghanistan”.  Enligt henne är det bara 10000 vuxna afghaner  som bor i Sverige, vilket motsvarar 0,01 procent av Sveriges befolkning. Hon menar att  pensioner var låga innan dessa afghaner kom till Sverige. 


– Så förutom att bedriva hets mot folkgrupp avslöjar Åkesson att han har dåliga kunskaper och är dålig på att räkna, säger Ingrid Eckerman. 


Det finns även andra personer som har anmält Åkesson för hets mot folkgrupp och det förväntas att fler anmälningar kommer att göras.  


 


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *