LOADING

Type to search

Riksdagen stoppar lättnader i gymnasielagen

Ettan Nyheter

Riksdagen stoppar lättnader i gymnasielagen

Under onsdagen röstade riksdagen ned ett förslag på ändringar i gymnasielagen som regeringen försökt driva igenom.

Den planerade ändringen i gymnasielagen skulle göra det möjligt för de som omfattas av lagen att få permanenta uppehållstillstånd om de kunde visa upp en ettårig anställning. Det skulle ha varit en lättnad jämfört med rådande regler. Det nuvarande kravet är att den som fått uppehållstillstånd via gymnasielagen kan få permanenta uppehållstillstånd efter avslutad utbildning om hen kan uppvisa ett minst tvåårigt anställnings avtal.

Nu väljer majoriteten av riksdagen att gå emot regeringen och stoppa förslaget. Totalt röstade 30 ledamöter mot förslaget och 23 för. Bakom att riksdagsbeslutet att uppmana regeringen att backa står, M, KD, L och SD. C lade ned sina röster och V, MP och S röstade för förslaget.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *