LOADING

Type to search

Ettan Nyheter

Svenskundervisning i förskolan för nyanlända barn

Fler barn i förskola ska ha bättre språkutveckling i svenska. Detta enligt en utredning som regeringens särskilda utredare överlämnade den 23 november.

Regeringen särskilda utredare Lotta Edholm har lämnat förslaget om att barn i förskola som är mellan 3-5 år behöver bättre språkutveckling. Detta gäller speciellt barn som vars föräldrar inte är svenskar.  

–  Det är en del i ett större arbete för att skapa en bättre och snabbare integration i det svenska samhället, för att styrka kunskap resultatet i den svenska skolan och få oss att se till att fler kan ha möjlighet att delta i vårt samhället, säger utbildningsminister Anna Ekström.

Lotta Edholm menar att förskolan spelar stor roll för barnens utveckling inom svenska språket och ger förslag till hur skola kan arbeta inom det området. Hon förslår 15 timmars undervisning i svenska, vilket motsvarar 3 timmar per dag. 

Utredningen är tillsatt inom ramen för januariavtalet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *