LOADING

Type to search

Hem Sport

Ariana FC tar ett steg upp

Share

Igår fortsatte Ariana FC att skapa svensk fotbollshistoria. Genom att spela oavgjort mot Kosova säkrade de avancemanget till division 3. Klubben är nu ett steg närmare destinationen Allsvenskan. 

-Det är en grym känsla och en lättnad för alla i styrelsen och i laget. Det ska bli mycket roligt för alla afghaner och alla supportrar att få uppleva laget i tredjedivisionen, säger Norlla Amiri.

Sedan Ariana grundades har klubben avancerat genom seriesystemet. På tre år har de tagit sig från reservdivisionen till division 4. Inför gårdagens match hade de återigen chansen att gå upp efter bara en säsong.

Förutsättningarna var följande; Arianas motståndare låg på åttonde plats inför matchen. För att kunna gå upp till nästa division behövde Ariana ta minst en poäng. 

Matchen mellan Ariana FC och Kosova började vid kl.13:00 på Ellenborgs IP i Malmö. 

Inledningsvis såg det inte ut att bli Arianas dag. De  släppte in två mål. I 2-0 underläge började det bli stressigt både i laget och hos supportrarna.

Ariana pressade ändå på och skapade många chanser.  Norlla hittade Sami som satte bollen i mål. Många av fansen trodde att laget var påväg att komma ikapp, men bollen studsade ut ur målet och domaren dömde felaktigt bort målet.  Anfallsparet skulle dock få en chans till. Efter att Norlla hitta Sami igen reducerade Ariana till 2-1.

Dramatiken var dock inte slut. Ariana fick till fansens besvikelse ytterligare ett mål bortdömd, denna gången för offside. Till slut fick ändå Ariana jubla. Kort efter offsidemålet gjorde Samir Zadran 2-2, ett resultat som stod sig till slutet.

Ariana går därmed som bästa tvåan i Skåne upp  till division 3 och fortsätter skapa svensk fotbollshistoria.

Text: Ali Reza Khodadadi

Foto: Ariana FC

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *