LOADING

Type to search

Ettan Nyheter

De vandrar för flyktingamnesti

Med krav om allmän amnesti för flyktingar vandrar gruppen Sista klivet från Göteborg till Stockholm.

Sedan den 14 juni har en grupp aktivister vandrat på väg från Göteborg mot riksdagen, deras krav är att regeringen beslutar att ge alla flyktingar amnesti. Bakgrunden till att de påbörjat sin vandring är att riksdagen förväntas besluta om hårdare migrationsregler under hösten.

– Syftet är att upplysa allmänheten om förslaget av den nya migrationslagen och begära amnesti åt alla som ännu inte beviljats permanent uppehållstillstånd, skriver gruppen i ett pressmeddelande.

Särskild fokus riktas mot de som lever i limbo och inte kan utvisas till något land men ändå inte får stanna.

-Vissa har varit här väldigt länge, vi har en man och ett barn som har gått med oss, han har varit här i 14 år, hans son är född här ändå får de inte permanent uppehållstillstånd , säger Nidal Darwiche, språkrör för vandringen.

Just nu är de 16 personer som deltar i vandringen men enligt Nidal Darwiche varierar antalet från dag till dag. Själv har han varit i Sverige i fem år och kommer från Libanon. Han menar att de vandrar för alla som drabbas av migrationspolitiken.

-Vi ber dem att behandla oss som människor inte som nummer och ärenden. Vi kräver att de ger alla människor amnesti, säger han.

När de kommer fram till Stockholm är förhoppningen att politikerna ska lyssna på deras krav.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *