LOADING

Type to search

Ettan Nyheter

Demonstrationer mot förvar

I samband med protesterna mot rasism runt om i världen har folk i Malmö också demonstrerat. Den 16:e juni har Malmöborna protesterat mot rasism och förtryck av invandrare som befinner sig i förvar.

Efter spridning av coronaviruset har många länder använt sig av olika strategier för att hantera pandemin och skydda sina medborgare. Men detta inkluderar inte alla. Trots att Migrationsverket inte kan utvisa invandrare i nuvarande situation sitter ett stort antal människor i förvar. 

Det var i början av våren som flyktingar på förvaren gick till hungerstrejk för att visa sin missnöje. Även utanför förvar och i olika delar av Europa och Sverige protesterade folk för att visa sitt stöd till flyktingar som sitter där. Demonstranter kräver att alla som hålls kvar i förvar släpps. 

I dessa förvar finns inte möjligheten till social avstånd. De delar sovrum, toaletter och en liten matplats. De kan inte heller kommunicera med omvärlden för att de måste förhindra spridning av coronaviruset. Personalen som jobbar i dessa förvar kan lätt sprida viruset. Hittills har en person avlidit på grund av coronaviruset i förvaret

Trots att länder som Afghanistan inte tar emot flyktingar som har utvisats, arresteras fortfarande många och skickas till förvar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *