LOADING

Type to search

Ettan Nyheter

Positiva tester för nytt vaccin

Nyheter

Ett stort läkemedelsbolag i USA säger att de första resultaten av att testa ett nytt vaccin som påminner immunsystemet hur de ska bekämpa coronavirus har varit positiva och har kunnat skydda patientens kroppar mot infektioner orsakade av covid 19. 

Huvudfasen för att testa vaccinet kommer att börja om 40 dagar, men läkemedelsbolaget Moderna har sagt att det redan investerar i massproduktion, skriver BBC Farsi. 

Det amerikanska läkemedelsbolaget Moderna säger att i blodet av de åtta personerna som har fått vaccinet har neutrala antikroppar mot coronavirus bildats. 

Läkemedelsbolaget säger också att reaktionen från dessa åtta personer liknade reaktionen från immunsystemet hos de som var infekterade med det nya coronaviruset.

Enligt företaget kommer de att inleda en större testfas i juli. Under testfasen kommer det att testas om injektioner faktiskt kan förhindra corona. Moderna  är  det första läkemedelsbolaget  som påbörjade experimentella tester för coronavirus. Vaccinet för detta läkemedelsbolaget heter mRNA 1273.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *