LOADING

Type to search

Ettan

Hungerstrejk på förvaret i Ljungbyhed

Ett tjugotal personer på förvaret i Ljungbyhed har sedan igår hungerstrejkat i protest mot att de hålls fängslade trots att de inte kan bli deporterade.

På grund av coronakrisen kan inte svenska myndigheter deportera flyktingar. Detta har fått intagna på förvaret i Ljungbyhed att hungerstrejka. Målet för dem är att bli släppta.

– Vi är inte kriminella, vi sitter här för att de ska utvisa oss. Nu kan de inte utvisa oss då har de ingen anledning att hålla oss, säger Ahmad, en av personerna som strejkar.

Även situationen kring corona oroar intagna på förvaret i Ljungbyhed.

– Vi har gamla människor här och ingen möjlighet att hålla distansen från varandra. I köket har vi 12 stolar att dela på och våra rum är tre meter i diameter, säger Ahmad.

De är också kritiska mot att nya intagna anländer trots att besöksförbud har införts för att minska risken för spridning av coronaviruset.

-Det kom in en person igår, men vi får inte träffa våra familjer och vänner, säger säger Ahmad.

Vissa av de som hungerstrejkar har varit fängslade i åtta månader. Tidigare har polis sagt att de på individuell basis kommer ompröva om de får fortsätta hålla personer som väntar på deportation fängslade.

” När det gäller förvarstagna klienter som inte kan resa som planerat, så kommer polisen fortlöpande ompröva om det fortfarande finns stöd i lagstiftningen för fortsatt förvar”, skrev de i ett mejl till Payk.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *