LOADING

Type to search

Nyheter

Japansk läkare dödades i Nangarhar

Tetsu Nakamura, Chef för den japanska icke-statliga organisationen MPS har dött i Nangarhar

Dr Tetsu Nakamura, en japansk läkare som ledde NGO: s fredsläkartjänst i Nangarhar, dog på onsdagen av ett skott under en morgonattack i Nangarhar-provinsen, bekräftade Attaullah Khogani, guvernörens talesman.

-Ungefär klockan 8 på onsdagen skadades Nakamura i en attack mot hans fordon som dödade fem afghanska livvakter och en afghansk förare. Nakamura dog senare av sina skador på Jalalabad flygplats medan han väntade på en skjuts till Bagram flygbaser, säger Khogani.

Enligt provinsiella tjänstemän flydde gärningsmännen från platsen. Talibanernas talesman Zabiullah Mujahid twittrade att talibanerna inte har någon anknytning till attacken och att ingen annan grupp hittills har tagit ansvar.

Regeringens talesman Sediq Sediqqi fördömde starkt attacken mot Afghanistans “största vän” på twitter och sa att Dr. Nakamura “ägnade hela sitt liv åt att förändra afghanernas liv, arbeta med vattenhantering, dammar och förbättra det traditionella jordbruket i Afghanistan.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *