LOADING

Type to search

Ettan Nyheter

Kabul, världens mest förorenade stad

Kabul är världens mest förorenade stad. Enligt internationella väderwebplatsen “Airvisual” Kabuls luftföroreningsnivåer är högre än alla andra städer runt om i världen. Därmed beskriver stadens luftförhållanden som “mycket förorenad”. 

Afghanska miljötjänstemän bekräftar inte Airvisuals statistik och hävdar även att webbsidan har inga mätinstrumenten i Kabul. För några dagar sedan meddelade dock landets miljöaktivister att Kabuls förorenade luft hade orsakat mer skador än krig i Afghanistan. 

Airvisual uppmanar också alla invånare i Kabul att använda masker och luftreningssystem hemma. Webbplatsen uppmanar även boenden att undvika att gå ut samt att cykla i onödan.   

I listan över de mest förorenade städerna i världen, efter den afghanska huvudstaden, rankas Calcutta i Indien på andra plats, Lahore i Pakistan på tredje plats, Shanghai i Kina på  fjärde plats och Teheran på 15:e plats.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *