LOADING

Type to search

Ettan Nyheter

Protesterna mot Imran Khan fortsätter

Protesterna fortsätter mot Pakistans premiärministern Imran Khan. Majoriteten av demonstranterna är anhängare av det konservativa partiet “Jamiat-e-islami” och kvinnor är förbjudna att delta i protesterna. 

Protesten startade förra veckan, under ledning av Maulana Fazlur Rahman, ledaren för partiet “Jamiat-e-islami”. Demonstranterna vill att premiärministern Imran Khan ska avgå och ett nyval ska genomföras. 

De menar att förra valet var olagligt på grund av valfusk. De menar även att pakistans arme hjälpte Imran Khans mitten parti “Tahrik” att vinna valet. 

Protestledaren Fazlur Rahman har gett Imran Khan och hans regering ultimatumet, att avgå på två dagar, tidsfristen löper ut idag. 

Enligt en krönika i Hashte Sobh kontrollerar Imran Khan TV och armen, dessa har använts för att försvaga motståndare. Många menar att det är en bidragande orsak till protesterna. 

Den pakistanska ambassaden i Kabul slutade också utfärda viseringar för afghanska medborgare. Det är på grund av att Pakistans utrikesministerium är oroade över säkerheten för sina diplomater i Kabul och andra pakistanska delegationer i Afghanistan.

Den pakistanska ambassaden hade tidigare sagt att de utfärdar viseringar endast till äldre, sjuka, kvinnor och affärsmän.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *