LOADING

Type to search

Ettan Nyheter

Sverige förlänger inre gräskontroller

De inre gränskontrollerna i södra och västra Sverige fortsätter, enligt inrikesminister Mikael Damberg (S).

Sverige har sedan 2015 haft inre gränskontroller, nu förlängs med ytterligare ett halvår, rapporterar TT. Anledningen ska vara att regeringen menar att de yttre gränserna till Schengenområdet inte bevakas tillräckligt.

– Inte minst Frontex gör stora insatser för att hjälpa länder i gränsområden och det behövs. Men vi menar fortfarande att det inte är tillräckligt bra kontroll av de människor som kommer från tredje land in i Schengenområdet och det måste hanteras korrekt, annars kan vi inte avskaffa våra inre gränskontroller, säger Damberg till TT.

Även Tyskland, Danmark, Österrike och Norge har inre gränskontroller.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *