LOADING

Type to search

Hem Kultur

Afghansk kvinnlig journalist vann Per Anger priset

Share

Igår den 17:e oktober tillkännagavs vinnaren för ”Per Anger” priset. 

Najwa Alimi, född i provinsen Badakhshan i Afghanistan vann titeln. Hon flyttade till Kabul för sju år sen och är för närvarande bosatt i huvudstaden.

Hon har tidigare jobbat för Moaref tv och arbetar nu som journalist i ”TV zan” som betyder kvinnliga TV-kanal.

Hon flög från Kabul till Sverige för att ta emot sitt pris samma dag som hon fyllde år.

— Det här var den bästa presenten på min 25 årsdag.

Hennes reaktion på att vinna priset:

— Om jag inte hade stridit mot svårigheter och motgångar så hade jag kanske aldrig varit här. Förut grät jag eftersom jag var alltid rädd att förlora mitt jobb på grund av familjen, men nu gråter jag för att jag är så glad att jag lyckades. 

Per Anger priset är ett internationellt pris för humanitära och demokratifrämjande insatser. Priset instiftades av Sveriges regering 2004 för att hedra Per Anger och pristagare utses årligen på hösten av en jury, som utses av Forum för levande historia.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *