LOADING

Type to search

Ettan Nyheter

275 000 tvingas fly från Syrien

Just nu så finns det 3,6 miljoner syriska flyktingar som är bosatta i Turkiet. Turkiet vill upprätta en “säker zon” för att kunna flytta upp till två miljoner av de 3,6 miljoner till norra syrien. 

På grund av det turkiska offensiven i nordöstra syrien så har mer än 275 000 människor tvingats på  flykt i Syrien, enligt Reuters som hänvisar till det kurdiskkledda styret i regionen. Runt 70 000 av de är under 18 år.

Utländsk nödhjälp har stoppats och humanitära organisationer tvingas lägga ner sina insatser och därför har situationen blivit värre för folket, enligt ett uttalande från kurderna, skriver AFP. Enligt Al Jazeera kan dock inte uppgifterna bekräftas.  

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *