LOADING

Type to search

Ettan Nyheter

FN kritiserar afghanska presidentkandidater

FN uppmanar alla afghanska presidentkandidater att avstå från för tidiga slutsatser och betonar vikten av att låta de demokratiska processerna ha sin gång. 

Säkerhetsrådet menar att kandidaterna bör ha tålamod tills det slutliga resultatet kommer. 

– Medlemmarna uppmanar alla afghanska presidentkandidater att avstå från för tidiga slutsatser och anklagelser, skriver FN:s säkerhetsråd i ett pressmeddelande

Ghani och Abdullah har redan utropat sig till valets vinnare. Detta skapar oro för ett  liknande dödläge som förra presidentvalet år 2014. Då både Ghani och Abdullah kom överens om att dela på makten. 

Ghani och Abdullah räknas som de enda kandidater som har en chans att vinna presidentvalet. De har skaffat sig nya samarbetspartner inför valet. Personer och partier som har bytt sida sedan förra valet. Exempelvis General Dostom, Ahmad zia Masoud och Khalili som var på Ghanis sida, men idag är de med i Abdullahs kampanjgrupp. Ata Mohammed Nour och Amrullah Saleh som var på Abdullahs sida, men idag har de bytt sida till Ghanis.  

-Medlemmarna ber alla afghanska presidentkandidater hedra och respektera de avtal som de signerat innan valet, skriver FN:s säkerhetsråd i ett pressmeddelande. 

 

 

به دری بخوانید

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *