LOADING

Type to search

Ettan Nyheter

Trump avbokar hemliga möten med talibaner

Ett möte som skulle ha skett på Trumps sommarstället Camp David i Maryland, ställs in. Han avbryter också förhandlingarna med talibaner. Detta efter en rad attacker som inträffade i Kabul på torsdagen.

Det var tre attentat som inträffade. I den första explosionen sprängdes en buss med anställda gruvdepartmentet. Strax därefter sprängde en  en självmordbombare sig själv. Det tredje attentatet kom när en bil sprängdes på en annan plats i östra Kabul.

Minst 12 personer däribland en amerikansk soldat har dödats i  de tre explosionerna i Kabul.

”Om de inte kan enas om eldupphör under dessa väldigt viktiga fredssamtal, och till och med dödar tolv oskyldiga, så mäktar de troligen ändå inte med att komma fram till ett meningsfullt avtal. Hur många fler decennier vill de kriga?” skriver Trump i inlägget.

Anledningen till att Trump väljer att dra sig ur förhandlingarna i ett så sent skede är oklar.

CNN:s Clarissa Ward  menar att det kan röra sig om ett försök att på ett snyggt sätt ta sig ur det 18 år långa kriget i Afghanistan. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *