LOADING

Type to search

Ettan

Flyktingar rymde från förvaret

Söndagen den 8:e September rymde 12 flyktingar från förvaret i Märsta. Planen var att de skulle utvisas den 10:e september.

De lyckades krossa ett pansarglas med hjälp av en säng. De hade lagt en annan säng bakom dörren till rummet så att ingen kunde komma in. Polisen kunde fånga tre av personer när de försökte rymma och ytterligare tre personer inne på försvarets område. Senare under dagen greps en person till. Resten är ännu på fri fot. 

Enligt migrationsverket fördes en person till sjukhus på grund av skador i samband med flykten. 

– Stämningen är nu lugn inne på förvaret och under morgonen har vi haft samtal med de förvarstagna. Att förvaren ska vara trygga och säkra både för personer i förvar och våra medarbetare är någonting som vi arbetar kontinuerligt med och rymningar ser vi väldigt allvarligt på, säger Migrationsverkets presschef Per Ek i ett pressmeddelande.

Nu på tisdag skall 80 flyktingar deporteras till Afghanistan. Det ska ha varit anledningen till att de rymde från förvaret.

—Alla de som rymde var afghaner som skulle blivit hemskickad nu på tisdag. De vill inte åka tillbaka för där finns massor med problem och det är en farligt läge för unga som kommer hem. De hade chans och stanna, nu har de använt den, säger en av de förvarstagna enligt SVT.

 

به دری بخوانید

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *