LOADING

Type to search

Protest mot tvångsutvisning

På tisdag den 10:e september planerar gränspolis att utvisa minst 70 unga män till Afghanistan, ett land som enligt Global Peace Index är världens farligaste land.

Samma dag sker en demonstration mot deras tvångsutvisning. Flera personer kommer att vara på plats och demonstrera mot utvisningarna.

– Vi kommer åka dit för att visa till de unga männen att vi finns där för deras skull. Vi kommer vara där för att stödja dem, säger aktivisten Tova Ligdel.

Hon säger att de har flyt av en anledning, för att de var tvungna, för det är krig i Afghanistan. Situationen menar hon har förvärrats ytterligare De senaste åren

De flesta av dem som ska utvisas har enligt henne aldrig bott i Afghanistan. De saknar kontaktnät och boende i landet. Det leder till att många hamnar på gatan. Detta i kombination med att de ofta har europeiska kläder och vanor leder till att de blir mycket utsatta.

16 dagar efter deras utvisning kommer presidentvalet i Afghanistan äga rum. I samband med detta finns det högre riskt att våldet ökar i landet.

 

Azize Hosseini

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *