LOADING

Type to search

Ettan Sport

Ariana FC går upp- krossade motståndet

Ariana FC vann igår division fem i storslagen stil. Laget har totalt dominerat motståndet och vunnit 17 av sina 18 matcher. Nu är de klara för spel i division fyra.

Läs artikel på dari istället.

Igår vann de mot AIF Barikaden med 3-2 och är därmed klara vinnare av division fem. Sedan laget grundades har Ariana FC stormat genom seriesystemen. De har vunnit alla divisioner de har spelat i och deras mål är högt ställt.

– Målet är att gå upp varje år, vi vill spela i Allsvenskan, vi får se när det tar stopp, säger Omid Hoshmand, spelande sportchef.

Han säger att motståndet har varit bra i division fem trots att Ariana FC dominerat ligan. Även om motståndet blir hårade i fyran tror han de kommer vinna även den serien.

– Jag tror vi gå upp till trean nästa år, säger Omid Hoshmand.

Efter det tror han det kan bli svårare.

– Då har vi nått det delmål vi satt upp när vi grundades. Vi får sätta oss ner och diskutera hur vi går vidare efter det, säger han.

Enligt Omid Hoshmand har de kunnat hålla jämna steg med lagen även högre upp i seriesystemet. Laget har redan tidigare mött motstånd från högre divisioner som till exempel IFK Malmö som spelar i division två.

Foto: Ariana FC

Tabell

Ariana FC              18  51
Vellinge FF            18 38
IFK Klagshamn     18 35
Skurups AIF          18 33
Skegrie BK            18 33
AIF Barrikaden      18 28
Skabersjö IF          18 23
Klagstorps IF         18 22
BK Skansen           18 21
Oxie SK                  18 10
Hyllie IK                  18 9
Arlövs BI                18 6

Han berättar att publiken och engagemanget utanför plan är det som lyfter laget och gör att de sticker ut. På sina hemmamatcher kan de ha närmare tusen åskådare och de har lyckats sälja hundra årskort till sin säsong i femman.

– Jag tror vi är det enda laget i de lägre divisionerna som har ett sådan engagemang, säger han.

Foto: Ariana FC

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *