LOADING

Type to search

Ettan Nyheter

MP: ”Förslaget kan bryta mot mänskliga rättigheter”

Igår presenterade Moderaterna sitt nya förslag om att minska asylinvandringen med 70%. Miljöpartiet motsätter sig förslaget.

 –Det finns stor risk att Moderaterna skulle bryta mot internationella konventioner beroende på vilka åtgärder de skulle komma med. Det är flera saker som dels är inhumana, men som också försämrar möjligheten att integreras och komma in i det svenska samhället, säger Rasmus Ling riksdagsledamot för Miljöpartiet till Payk. 

Moderaterna vill genom strama regler för anhöriginvandring, tillfälliga uppehållstillstånd, minskad tillgång till välfärd för nyanlända minska antalet asylmottagande. För att kunna hantera integrationsproblemet som finns idag i Sverige. Även detta motsätter sig Miljöpartiet.

–Det är inte svårt att förstå den som har barn, partner, familj kvar i ett krigs-konfliktdrabbad område är otrygg och  mindre fokuserad för att kunna integrera sig i det svenska samhället, säger Rasmus Ling, riksdagsledamot för Miljöpartiet. 

Läs på dari 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *