LOADING

Type to search

Ettan Nyheter

Skolbarn i Kabul strejkar för klimatet

Greta Thunbergs strejk har spridit sig till Afghanistan.

Under det senaste året har svenska 16-åringen Greta Thunberg fått stor uppmärksamhet för sin skolstrejk för klimatet. Hon kritiserar vuxenvärlden för att de ignorerar problemen med klimatet och menar att vi behöver vända utvecklingen snabbt om vi ska kunna rädda världen från en klimat katastrof.

Protesten har spridit sig till flera länder. Ungdomar över hela världen har protesterat, främst på fredagar under sloganen Fridays for future. Nu har protesten även spridits till Afghanistan. Under fredagen protesterade ungdomar i huvudstaden Kabul enligt Thunberg twitterkonto.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *