LOADING

Type to search

Kultur

Bokrecension- Alkemisten

Share

Alkemisten är en roman som är skriven av Paulo Coelho. Boken kom ut 1988 och orginalet är på portugisiska. När boken publicerades i Brasilien, så fick den väldigt låga försäljningssiffror. År 1994 publicerades boken i USA, och det var där boken började bli populär. Paulo Coelho har haft stor internationell framgång genom sin bok som har givits ut i mer än 69 olika språk. Nuförtiden är han en av de mest kända författarna i världen, och hans böcker har sålts i över 150 miljoner exemplar.

Santiago är en kille som bor i Andalusien, han drömmer flera nätter i rad om värdefulla skatter som finns vid Egyptens pyramider. I början tänker han att hans drömmar bara är drömmar och inget mer. Även besöket av en spåkvinna kan inte övertala honom att ta det på allvar. Santiago möter en kung som är från ett fjärran land, kungen råder honom att följa sin dröm och pröva sin lycka. Kungen ger honom två magiska stenar som kan hjälpa honom att fatta rätt beslut. Äntligen ger Santiago sig iväg och resan börjar. Hans resa blir  händelserik och farlig, men han lyckas ändå. När resan är färdig hittar han någonting som har mycket mer värde än de skatterna som finns vid pyramiderna, en gåva som förändrar hela hans liv. Det är inte många som lyckas att nå den gåvan under sitt liv, men det gör Santiago.

Paulo Coelho är ett namn som många av oss känner igen. Hans böcker är lättlästa, enkla och roliga. Och Alkemisten är en rolig bok. Om du är en nybörjare och vill börja läsa böcker, då är Alkemisten ett jättebra tips för dig. Den är ganska kort, rolig och spännande. Du kommer inte bli trött på den. Men Alkemisten är inte egentligen bara en lättläst bok, utan den är väldigt seriös, och de psykologiska och filosofiska inslagen som finns i boken är lite krångliga, och ibland krävs de kunskap att fatta djupare lagrer. Filosofi är knuten till Coelho, och ifall man är intresserad av filosofi, så måste man passa på läsa hans böcker.

Att läsa Alkemisten är en underbar upplevelse som alla bör uppleva den minst en gång under livet. Det finns vissa jobbiga perioder under livet som hindrar människan att gå vidare, dessa perioder har alla upplevt, men det är viktigt att inte ge upp och försöka komma över den. Om du befinner dig idag i ett sånt läge, då bör du läsa Alkemisten. Coelho tycker att det finns symboler och kännetecken i universum som kan hjälpa oss att följa våra drömmar och gå vidare. Santiago hade turen att träffa ” Alkemisten” och lyssna på hans råder, det är inte lätt att träffa honom och det kräver mycket mer än bara tur. Passa på och läs boken, hoppas alla får träffa “Alkemisten” under sitt liv.

 

Mahdi Hosseindad

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *