LOADING

Type to search

Sport

Från drömmen om OS i brottning till fotbollsproffs

–Det är en obeskrivlig känsla att ett lag som FC Linköping city var imponerade av mig och att jag fick fortsätta spela fotboll i ett lag där det finns professionella tränare och spelare, säger Moshtagh Ahmadi.

Moshtagh flyttade till Sverige som flyktingbarn och fick bo i en liten stad som heter Ljungby. Han har alltid drömt om att brottas på hög nivå, och redan de första dagarna i Ljungby lyckades han imponera på tränarna genom sina prestationer. När det var dags för tävlingar så vann han många priser. De allra viktigaste priserna var 3 guldmedaljer i ungdoms-SM och guld i senior-sm.

–Jag drömde alltid om att bli en professionell brottare och vara med i OS, men på grund av att jag var papperslös i Iran så kunde jag inte vara med och tävla i stora tävlingar.

Med alla svårigheter som han mötte varje dag i Iran så bestämde han sig för att flytta till Sverige för att nå sina mål. Men efter en kort tid möttes han av samma problem, den här gången var anledningen att han inte hade svenskt medborgarskap.

–Förra året var ett av de jobbigaste åren jag har upplevt. Anledningen var att jag flyttade till laget Räppe Goif som spelar i division 2 och deras träningar var en stor utmaning för mig. Det andra skälet var att jag bodde i en etta med tre vänner, det var faktiskt en väldigt svår situation att bo tillsammans med tre personer i en liten lägenhet. Det enda som gjorde att jag

glömde mina svårigheter var att vår brottningstränare i Iran brukade säga att stora personer gör svåra saker, säger han.

Under intervjun med Payk så berättade han lite om det dagliga livet och vilka utmaningar han nu ställs inför. Han har precis börjat sin karriär i Linköping FC City och hans arbete i laget är tufft. Men det som utmanar honom mest är hans ekonomiska situation.

-Jag tjänar inget i mitt lag och då måste jag jobba halva eller hela dagen för att kunna försörja mig och det leder till att jag inte får visa vad jag kan.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *